Делян Добрев към ПП: Дълбока не е държавата, а жаждата за власт на записваните

0
349

 

Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от „записващия“ и от „записаните“! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни „службите“ и „дълбоката държава“. Ало, Студио Х?!

Така отговори във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на изявлението, направено вчера вечерта от съпредседателя на ПП Кирил Петков.

По време на Изпълнителен съвет, Национален съвет и срещи в парламента са правени записи на хора от „Продължаваме промяната“ и от „Демократична България“, съобщи притесне снощи Петков.

„Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства в нашите централи и в сградите на Народното събрание, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и на дълбоката държава“, посочи той.

Петков допълни, че целта е била дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство.

По думите му службите знаят, че ако се състави правителство, ще бъдат сменени техните ръководства, и ще бъдат направени дълбоки реформи, които целят изкореняването на на превзетите хора, ръководители и отдели. Кирил Петков допълни, че прокуратурата също знае, че минат ли настоящите законови промени, тя може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие.

„Реално службите и прокуратурата знаят, че е дошло време разделно. Или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България и България ще остане една превзета държава“, каза още той.

Съпредседателят на ПП заяви, че като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев който се разследва от Гешев.

Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде задържан и запазен и впоследствие изведнъж каза – аз ще си дам моя имунитет“, допълни той. Петков каза още, че Василев е ядосан, че не е предложен за министър на спорта, за което е имал лична амбиция, като това го довело до емоционална нестабилност. По думите му Радостин Василев се е похвалил, че има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат да бъде съставено правителство, както и, че го подкрепят лица от тъмния сектор. „Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект в утрешния ден, като, по негови думи, помогне да взриви държавата“, каза съпредседателят на ПП.

За по-късно днес е обявена пресконференция на Василев и членове на управителния съвет на учреденото от него гражданско движение „Силна България“. Според Петков на пресконференцията Радостин Василев ще се опита да пусне 4 минути компилации, в които са синтезирани над 10 часа записи, като са сглобени на внимателно подбрани и извадени от контекста отделни фрази, думи и изрази, така че да създадат абсолютно грешни внушения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here