Андрей Райчев: ППДБ мислят, че ние сме марионетъчна държава – никакъв Путин не действа тука, сами си го правят

BIG5АКЦЕНТИАндрей Райчев: ППДБ мислят, че ние сме марионетъчна държава - никакъв Путин...

 

Дадоха на Кирил Петков да бие дузпа, той си вкара автогол

 

„Борисов се стремеше да преговаря, той не се интересуваше от крайния резултат. И постигна целта си, затова е толкова доволен. ГЕРБ имаше проблеми и той ги реши. Партията излезе от изолация“, каза в ефира на БНТ социологът Андрей Райчев. Според него, лидерът на ГЕРБ няма никаква цел в момента, освен да седне на креслото и да чака какво ППДБ ще направят, защото те са на ход в момента.

„Ако им дадат мандата, ППДБ имат 3 възможности. Първият е да го върнат. Вторият е да заведат Денков и да обявят какво правителство ще съставят. Третият е да заведат някого другиго. По-вероятен е вторият вариант.“, поясни Райчев.

От скандалния запис станало ясно, че ППДБ мислят, че ние сме марионетъчна държава. „Когато хората гледат телевизия, си мислят, че всичко е наредено от американците. Но, когато така мислят политиците, вече е пагубно. Не виждам особено прорурско настроение в България, виждам антиамериканско. Никакъв Путин не действа тука, сами си го причиняват. Като ти се развали хладилника вкъщи, Путин ли ти е виновен. Дадоха му на Кирил Петков да бие дузпа, а той си би автогол“, уточни Райчев.

„Ала-бала с президента“ от записа ме отврати истински. Представата, че ти си в такъв режим е отвратително. Те не могат да разберат, че са представители на половин милион българи. Не разбирам защо им властта. Нали за всяко нещо трябва да ходят да питат Борисов – всеки ден. Най-добрия вариант е експертното правителство“, категоричен е Андрей Райчев.

[td_block_social_counter]

Последни новини