Асен Василев в записа: Министрите да се подпишат с кръв, че ще изритат хората на ГЕРБ и Радев

0
310

 

„Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се предвид готовност да се изритат хората на ГЕРБ), даже и да го гонят юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър“. 

Тези думи са на Асен Василев от записа на заседанието на Националния съвет на ПП, разпространени от Радостин Василев, чиято автентичност не е отречена.

„Срокът може да се бутне и до 12 месеца (има предвид ротационния срок – б.р.). Това ще ни позволи да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента по места… Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри – законно, незаконно, трябва да изгонят всички директори на Дирекции и шефове на регионални структури и агенции (на ГЕРБ, разбирай). Първите две седмици (след като правителството Денков-Габриел заработи). Което донякъде ще затапи приказките, че сме направили коалиция с ГЕРБ“, заявява Асен Василев.

По-нататък в аудиозаписа на съвета, провеждан в нощта на неделя срещу понеделник, още веднъж става дума за подготвяната чистка в администрацията на кадри на ГЕРБ, без значение със законни или незаконни средства.

„Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това (има се предвид готовност да се изринат хората на ГЕРБ), даже и да го гонят юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър“, са думите на Асен Василев.

„Слушах встъпителното слово на Асен Василев и се стъписах, пише във Фейсбук Михаил Иванов, бивш съветник на президента Желю Желев по етническите въпроси. Цитирам:

„Аз мисля – казва Василев, че този срок (при вариант правителство с ротация, б. м.) може да се бутне и до 12 месеца. Това ще ни позволи фундаментално да изчистим службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президентството по места и да свършим някаква работа с еврозоната и Шенген, нали, и с плана за възстановяване… С доста голяма доза на сигурност, че еврозоната, и Шенген ще се случат, чистката е говорена с всички, които искат да става министри, че законно-незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции и шефове на регионални структури и  на агенции – първите две седмици. Което ще затапи, че ние сме правили коалиция с ГЕРБ.“

Това изказване е диагноза. Това е ултра-нео-болшевизъм. И нека никой да не ме убеждава, че демокрация може да се изгражда с болшевишки методи.

С това си изказване Асен Василев показва, че неговото участие в управлението на България е недопустимо.

А ето и друг откъс, който публикува Кристиян Шкварек:

 

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here