Путин: Време е Русия да се самоопредели

0
251

 

Президентът на Русия, Владимир Путин, заяви във видеообръщение по повод откриването на Академията за творчески индустрии в арт клъстера Таврида, че Русия не се нуждае от грубо налагани стандарти отвън и е време да се самоопредели.

 

Той подчерта, че Москва гледа с голямо уважение на наследството на световната култура и не може да си представи опити за „отмяна“ на това наследство в страната.

Владимир Путин отбеляза, че руснаците осъзнават, че не са им необходими насоки и грубо налагани стандарти отвън, които пречат на самобитността и оригиналността на развитието им. Според него, настоящият момент е от съществено значение за страната да се самоопредели и да се бори за възможността да запази своята идентичност, предаде „Фокус“.

Президентът подчерта, че културата и изкуството, които са предназначени да обединяват хората, са в центъра на геополитическата конфронтация в наши дни. Владимир Путин отбеляза, че на Запад се опитват да „отменят“ всичко, свързано с Русия, и да я изтрият от наследството на цивилизацията. Той посочи, че инициаторите на подобни действия страдат, тъй като лишават своите народи от възможността да се докоснат до истински шедьоври.

В заключение, президентът добави, че руската култура носи особено ценно послание, което говори за силата на милосърдието, взаимното уважение и най-важните духовни и морални основи, които трябва да бъдат запазени.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here