Ясен Тодоров параноично: Забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми, следят ме

0
257

 

Това е започнало, след деня, в който Иван Гешев скъса публично оставката си, поясни заместникът на Борислав Сарафов в Националната следствена служба

След 15 май (датата, на която главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си) забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми“. Това каза зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV.

По думите му има два варианта – или го следи частна структура, или от Държавната агенция по технически операции (ДАТО).

„Не е малка вероятността тази частна структура да е свързана с изпълнителите на покушението срещу главния прокурор. Аз съм човек с опит, усещам, когато след мен има опашка. Не правя нищо незаконно и няма основание да бъда проверяван от службите“, уточни зам.-директорът на Националното следствие.

Оставката на Тодоров беше поискана от неговия началник – директорът на НСлС Борислав Сарафов. Той обяви, че не се е запознал все още с мотивите.

По думите на Ясен Тодоров последните законодателни промени застрашават независимостта на съдебната власт.

„Прокуратурата и следствието, като част от нея, бяха последния стожер на държавността в родината ни. Напълно съм съгласен с това, което каза лидерът на ДПС онзи ден, че сме свидетели на разпад на държавността“, коментира зам.-директорът на НСлС.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here