Меджидиев: До две години и половина ще имаме Национална детска болница

BIG5NBOX.BGМеджидиев: До две години и половина ще имаме Национална детска болница

 

Тя е обект от национално значение с приоритетно финансиране, заяви служебният министър на здравеопазването

Националната педиатрична болница трябва да бъда изградена до две години и половина. Това заяви служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев в ефира на bTV.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков разписа заповедта за одобряване на подробния устройствен план за бъдещата детска болница преди дни.

Теренът за детската болница е най-подходящ, защото е в сравнително екологичен регион на София, разполага с 12 декара естествен парк, каза Меджидиев. Комуникативно и добре разположена, отделен изход и вход за линейки, отделен вход за пациенти. Теренът позволява изграждане на хотел и рехабилитационен център, като има и минерален извор. Има абсолютно всички критерии, които създават условията за една модерна детска болница, обясни министърът.

Болницата е обект от национално значение с приоритетно финансиране, заяви Меджидиев и посочи, че е подписан договор с Европейската инвестиционна банка, която ще подпомогне безвъзмездно страната ни с изготвянето на анализа на педиатричните грижи.

[td_block_social_counter]

Последни новини