Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Бойко Борисов

BIG5АКЦЕНТИПрокуратурата предлага свалянето на имунитета на Бойко Борисов

 

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на бившия министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за пране на пари.

„От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина“, завършва краткото съобщение на прокуратурата.

Къщата в Барселона, която Борисов няма, а всички замесени имат връзка с него.

Преди седмица в кулоарите на Народното събрание неофициално се говореше, че се очаква прокуратурата да поиска имунитета на лидера на ГЕРБ и настоящ депутат Бойко Борисов. Но и не само: неофициално се споменаваше и името на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, а различните слухове предполагаха, че поисканите от прокуратурата имунитети може да са и десетина, но това не се случи.

Градска прокуратурата предложи да се свали имунитета на депутата от ГЕРБ Делян Добрев по дело от 2016 година. Официално досега главният прокурор не е внесъл искане за имунитета на Добрев. Самият той и ГЕРБ заеха позиция, че няма да подкрепят свалянето на нито един депутатски имунитет в момент, в който се прави тежка съдебна реформа.

[td_block_social_counter]

Последни новини