Доц. Мария Пиргова: Кирил Петков и Асен Василев се опитват да пренебрегнат институциите и да се поставят над всички. Думите на Радев са справедливи

0
352

 

Претенцията „Продължаваме промяната“ да управлява след всичко това, е несъстоятелна, смята политологът

 

„Това се случва за първи път в практиката. Думите на президента са справедливи, но прекалено силни, защото партиите ще решат дали този мандат ще се оползотвори. Не бива да се предпоставят някакви решения. Разбира се, нашето общество е доста потресено от излезлите записи, ние сме в нашенски „Уотъргейт“, който продължава дълго, постоянно има скандали. Трябва да оставим партиите да си вършат работата“, каза политологът доц. Мария Пиргова в студиото на „Денят ON AIR“.

Тя смята, че Кирил Петков и Асен Василев се опитват да пренебрегнат институциите и да се поставят над всички.

„Те дори продължават да не знаят къде живеят. Ние българите сме равни, опиташ ли се да се поставиш над някого, че всичко знаеш и всичко можеш – ти не успяваш. Интересно е какво ще стане в ПГ на „Продължаваме промяната“. Възможно е да се разчита повече на „Демократична България“, защото разговорът на „момчетата“ беше по детски, казвайки стотици пъти „Никога“. Това е детска фраза, в политиката тя не върви“, допълни доц. Пиргова.

Доц. Пиргова смята, че Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен не са се чували веднъж и че ние много емоционално приемаме нещата.

„Политиците от такъв ранг са се нагледали на какво ли не. Кирил Петков и Асен Василев трябва да знаят къде живеят и да знаят, че тук така се пропада – по начина, по който те го правят. Претенцията „Продължаваме промяната“ да управлява след всичко това, е несъстоятелна. Президентът е прав, съгласна съм, че при връчването на мандата това не трябваше да се казва, въпреки че той е прав и като силно легитимна институция – може да си го позволи, но не бива“, добави тя.

Политологът е на мнение, че съгласуването с посолствата се прави от 90-та година насам.

„Ако ще се съставя правителство – трябва да се каже какво ще се прави с инфлацията, какво ще се прави с трудовия пазар, със здравето, със социалните помощи и пенсиите. Не смятам, че нещата с третия мандат са загубени, защото Бойко Борисов допусна една тактическа грешка – тръгна срещу ДПС. Това е политическа формация и силен играч, тресе нещата, когато се тръгне срещу тях“, категорична е тя.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here