Костадин Костадинов призова Бойко Борисов сам да се откаже от имунитета си

0
272

 

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призова председателя на ГЕРБ Бойко Борисов сам да се откаже от имунитета си. Това се посочва в позиция на партия „Възраждане“, изпратена до медиите.

От партията припомнят, че Костадинов сам се е отказал от своя депутатски имунитет, за да може Прокуратурата да го разследва за твърденията, че е всявал паника, говорейки против противоепидемичните мерки, налагани заради COVID 19.

По-рано от държавното обвинение съобщиха, че Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. – бивш министър – председател и депутат в 49-ото Народно събрание.

Единственият депутат в сегашния парламент с тези инициали, който е и бивш премиер, е Бойко Борисов – лидер на ГЕРБ.

От прокуратурата посочват, че предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител (пране на пари).

източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here