Британският външен министър: Киев има право да атакува руска територия за самозащита

0
228

 

Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Украйна има право да атакува обекти на руска територия с цел самозащита, предаде ДПА и БТА.

„Украйна има легитимно право на самозащита. Тя има легитимно право да прави това в собствените си граници, разбира се, но и има право да използва сила и извън границите си, за да подкопава способността на Русия да атакува самата Украйна“, каза днес Клевърли по време на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цакна в естонската столица Талин.

„Така че атакуването на военни цели извън границите ѝ е част от самозащитата на Украйна. И трябва да признаем това“, каза британският външен министър.

Клевърли обаче не пожела да коментира дроновете, които атакуваха Москва, като каза, че няма да спекулира с тази тема.

Русия съобщи по-рано, че ударни дронове са атакували Москва през изминалата нощ. Три от тях бяха отклонени от специални електронни заглушители, а пет бяха свалени. Според руски източници дроновете са причинили незначителни щети на няколко сгради, а двама души са били леко ранени.

Все още не се знае, откъде са изстреляни дроновете, но Кремъл обвини Киев за атаката. Украинските власти отхвърлиха тези обвинения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here