Руснаците показаха кадри с горящи танкове „Леопард“ на ВСУ

1
296

 

Част от техниката на украинската армия се натъква на мини и е изоставена от екипажите

 

 

В руския Telegram сегмент се появиха кадри от отразяването на украинска атака в сряда на Запорожко направление. Колона в численост около 10 танка, БТР и БМП е настъпвала срещу руските позиции по линията Работино – Върбово откъм Мала Токмачка, но е била спряна от руски огън.

Големи снимки с максимална резолюция – тук.

Част от техниката се натъква на мини и е изоставена от екипажите. Другите попадат под ударите на артилерията и противотанкови групи на руснаците в горския пояс край междуселските пътища и на полетата.

Вчерашната неуспешна атака на въоръжените сили на Украйна обаче е особено забележителна с това, че в нея са участвали поне два германски танка Leopard 2A4. Това е първото обективно доказателство за бойно използване на танкове от този тип от украинските формирования.

Качеството на снимките от камерата на дрона не ни позволява да определим дали са унищожени или повредени. Някои снимки обаче показват, че танковете стоят в полето до други превозни средства, взривени от мини: с известна вероятност поне един от Leopard-ите наистина е бил изведен от строя.

източник: Фокус

1 COMMENT

  1. […] по линията Работино-Върбове от Мала Токмачка. Видеото ясно показва най-малко четири германски танка … От купола на един от тях се издига дим, което всъщност […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here