Германският удар в гърба идва от страна, с която в две световни войни бяхме съюзници именно заради Македония

1
278

 

Германия признава македонската идентичност и език и… иска от България да не поставя повече искания пред РС Македония. 

Сиреч, Скопие впише ли „българско малцинство“ в конституцията си, София няма право повече да поставя въпроса за присвоеното българско културно-историческо наследство от македонистите и за обещаното редактиране на македонските учебници по история и география.

Показателно е, че няколко часа след германското послание към България и македонският външен министър Османи ни предупреди. че нямаме право да поставяме допълнителни условия към РСМ, което говори за дипломатическа координация между Берлин и Скопие, както и за пълна абдикация на българската дипломация.

Това е исторически позор за депутатите, които точно преди една година послушно вдигнаха ръка, за да падне българското вето за македонското еврочленство.

Иронията е, че германският удар в гърба идва от страна, с която в две световни войни бяхме съюзници именно заради Македония.

Понеже вече на власт са хората, свалили ветото, няма никаква надежда за достоен български отговор.

За първи път в историята на ЕС страна, кандидатстваща за членство в съюза, успешно извива ръцете на членка на ЕС и дори има подкрепата на Германия. За гаранцията на Франция няма смисъл да говорим.

Велизар Енчев, фейсбук

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0fQjBVDsLo2WiptMZaMwAS2GsGnwZDpsTyNroMczNrrAKqWbMwvKyE6xF3ccsDA9Yl&id=1015211075

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here