Кутев: Конституция се прави от велики хора, не съм убеден, че депутатите имат визията за България

0
149

 

„Най-хубавото е, че президентът като мажоритарно избран е по-силен от тях. В момента всички го критикуват, което означава, че той е по-силен от него”

 

„Бюджет с 3% дефицит ще бъде невъзможен сега. Бюджетът е резултат от предишните два или три бюджета. Тогава бяха качени много разходи и следващият бюджет трябва да стъпи на тази бюджетна база. Има противоречие, което е заложено по време на 3-годишните прогнозни рамки. Като няма да режеш социални разходи, вдигаш данъци”. Това обясни Антон Кутев, говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Той настоява да има ревизия на разходите на служебното правителство. „Контролът дисциплинира”, обясни Кутев.

Запитан, ако Мария Габриел не беше казала, че целта им е да свалят главния прокурор Иван Гешев, дали щеше да се стигне до подобна развръзка, Кутев каза: „Това не е правосъдие, а вендета. Закъснялото правосъдие е отказ от правосъдие. … Гешев направи глупостта да се появи и се заговори за негов политически проект. Няма как политически проект на Гешев да е успешен”, заяви Кутев.

За реформата в съдебната система „Конституция се прави от велики хора, Велико народно събрание, за нея трябва друг мироглед. Не съм убеден, че това Народно събрание има мирогледа, визията за България”, обясни Кутев.

Запитан за създаването на кметска партия от президента Румен Радев, той каза, че много трудно президентът сега би могъл да създаде партия. „Най-хубавото е, че президентът като мажоритарно избран е по-силен от тях. В момента всички го критикуват, което означава, че той е по-силен от него”, каза Кутев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here