Държавният дълг на САЩ достигна исторически връх от 32 трлн. долара

0
109

 

Изследване показва, че САЩ могат да увеличат дълга си със 127 трлн. долара през следващите 30 години

 

Националният дълг на Съединените щати се покачи за пръв път в историята до и малко над 32 трлн. долара, показват данни на Министерството на финансите и т. нар. „Часовник на държавния дълг“ (US National Debt Clock).

Всеки ден американците прехарчават 1,8 милиарда долара на лихва. Подобно на заема за жилище или кола, лихвените плащания представляват цената, която плащат американците, за да вземат пари назаем. Тъй като заемат все повече и повече, федералните лихвени разходи нарастват и се увеличават, а бързо нарастващите лихвени плащания са бреме, което пречи на бъдещата ни икономика.

Данъчната система на САЩ не генерира достатъчно приходи, за да покрие разходите, които политиците са приели.  Този бързо нарастващ дисбаланс между приходите и разходите води до все по-високи и по-високи годишни дефицити, а резултатът е нарастващ баланс на държавния дълг.

Дългът на САЩ надхвърли за първи път 30 трлн. долара през 2022 г. на фона на увеличените разходи по време на пандемията от Covid-19.

Здравната система на САЩ е най-скъпата в света, но всъщност не получаваме това, за което плащаме. Американците харчат над два пъти повече за здравеопазване, отколкото други напреднали нации, но системата не им осигурява по-добри цялостни здравни резултати.

Няма налично описание.

Новината следва споразумението между администрацията на президента Байдън и републиканското ръководство на Конгреса за суспендиране на тавана на дълга в замяна на ограничаване на държавните разходи, с изключение на тези за отбраната.

Въпреки това, изследване, цитирано от „Ню Йорк Таймс“, показва, че САЩ могат да увеличат дълга си със 127 трлн. долара през следващите 30 години, като разходите за лихви ще поемат почти 40% от всички федерални приходи до 2053 г.

Няма налично описание.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here