CNN: Хънтър Байдън се признава за виновен по три обвинения

0
525

 

Признаването от страна на Хънтър Байдън за виновен е тежък удар по кариерата на баща му

 

Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ Джо Байдън, се призна за виновен по редица обвинения като част от сделка с американските прокурори. Това съобщи CNN във вторник.

Според него синът на ръководителя на американската администрация се признава за виновен по две обвинения за умишлено неплащане на данъци. Освен това страните постигнаха споразумение по обвиненията в нарушаване на правилата за съхранение на оръжие.

Тази стъпка, посочва телевизионният канал, позовавайки се на говорителя на Хънтър Байдън Кристофър Кларк, ще помогне за уреждане на въпроса. „Хънтър вярва, че е важно да поеме отговорност за грешките, които е направил по време на период на объркване и пристрастяване в живота си“, каза Кларк в изявление за CNN.

Белият дом каза, че родителите на Хънтър „го подкрепят в процеса на преструктуриране на живота му“. На свой ред бившият президент на САЩ Доналд Тръмп остро разкритикува сделката между 53-годишния син на шефа на Белия дом и американското правосъдие, като написа в социалната си мрежа Truth Social, че вместо „наказателна отговорност за стотици години“ в затвор, Министерството на правосъдието на САЩ „налага глоба на Хънтър Байдън за нарушения на пътя“.

Разследването срещу Хънтър Байдън за притежание на оръжие започна през 2018 г., когато стана известно, че по това време той е имал револвер Colt Cobra и е употребявал наркотици. Американският закон забранява придобиването или притежаването на оръжие от хора, които употребяват или притежават наркотици. През същия период синът на бившия ръководител на американската администрация пренебрегна исканията на властите да плаща данъци.

В същото време Министерството на правосъдието на САЩ все още не е повдигнало обвинения, свързани с данните от лаптопа на Байдън-младши. От кореспонденцията в лаптопа на Хънтър Байдън, по-специално, следва, че той може да уреди представител на украинската енергийна компания Burisma Holdings, в чийто борд на директорите е бил член, среща с баща си по времето, когато той е бил вицепрезидент на Съединените щати. Байдън-старши, който е на поста, призова за уволнението на украинския главен прокурор Виктор Шокин, който започна разследване на Burisma Holdings.

Обвинения срещу сина на Байдън

Washington Post съобщи през март, че Хънтър Байдън е получил почти 5 милиона долара от китайската енергийна компания CEFC. Тръмп многократно е обвинявал Джо Байдън в лъжа и участие в корупция. Републиканецът нарече демократа „корумпиран политик, който не може да се бори за президентския пост“.

Както беше отбелязано от Associated Press, обвиненията срещу Байдън-младши за оръжия могат да доведат до 10 години затвор. От своя страна, за данъчни нарушения, Министерството на правосъдието на САЩ вероятно ще препоръча условна присъда за сина на ръководителя на американската администрация. Окончателното решение за наказанието на сина на президента на САЩ ще бъде взето от съда в Делауеър.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here