Боян Чуков: Има подготовка за създаването на СССР-2. Пригожин играе ролята на двоен агент

0
336

 

„Около цялата драма с Пригожин има факти, които човек не може да си обясни. Как така например в групата на „Вагнер“ се оказа, че има противовъздушна системата „Бук“? ПВО за „Вагнер“ се осигурява от руската армия.Боеприпасите, които са давани на групировката са били „изписвани“ от партидата на военното разузнаване на Русия“, коментира анализаторът

 

„Около цялата драма с Пригожин има факти, които човек не може да си обясни. Как така например в групата на „Вагнер“ се оказа, че има противовъздушна системата „Бук“? ПВО за „Вагнер“ се осигурява от руската армия.Боеприпасите, които са давани на групировката са били „изписвани“ от партидата на военното разузнаване на Русия“. Това коментира в ефира на „Денят ON AIR“ международният анализатор Боян Чуков.

„Всички знаеха, че ще се случи нещо“, каза Чуков относно похода на групировката към Москва. Според него американците също са знаели за това, а американският хакер Kim.com написал статия, в която се посочва, че от Пентагона са изпратени 6 млрд. долара на Украйна, които са отишли в „джоба на Пригожин“.

„Той играе ролята на двоен агент, получи парите, но влезе в сценария, който беше от привържениците на Путин. Нямаме повод да се безпокоим за него, той ще се ориентира към Африка. Ако той наистина е усвоил тази сума от 6 млрд. долара, тогава може и да го гръмне някой, но няма да е Путин“, продължи анализаторът.

Според Чуков има подготовка за създаването на СССР-2. Рейтингът на Александър Лукашенко бил вдигнат и той щял да играе основна роля в структурите на „съюзната държава“.

„Шефът на колхоза Лукашенко успя да съхрани Беларус чак до наши дни, да консервира старите заводи от СССР и сега се прави това заместване на стоките от Запада, като той възстанови заводите и задоволява нуждите на Беларус и Руската федерация. Лукашенко ще има възможност Беларус да бъде още по-сериозно интегрирана с Руската федерация и това може да бъде началото на СССР 2“, допълни той.

Според Чуков втората фаза на войната в Украйна е Владимир Путин да успее да „разчисти“ ръководството на Министерството на отбраната и институциите. „Сега зависи доколко е твърд и дали ще се поколебае да стигне до края“, заключи той.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е бил един от кандидатите за президент на Руската федерация, смята анализаторът.

„Той беше един от най-близките хора на Елцин. След което, когато Путин стана президент на РФ, той беше поел ангажиментите да влачи със себе си Шойгу“, коментира анализаторът и припомни, че министър-председателят на Русия Михаил Касянов (2000 – 2004 година) е искал Шойгу да стане президент, а не Путин.

По думите на Чуков т. нар. „специалната военна операция“ в Украйна е трябвало да върви бавно и всичко около нея ставало за сметка на рейтинга на Путин.

„След драмата около Харков, когато загубиха хора и техника, Путин поиска оставката на Шойгу, но той не го направи“, коментира Чуков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here