Зеленски е наредил на Залужни и Наев да засилят границата с Беларус

0
148

 

В щаба Залужни и Наев са получили нареждания да извършат комплекс от мерки за укрепване на северното направление

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел заседание на Ставката на върховния главнокомандващ, на което е възложил да се засили северното направление, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на съобщението на Зеленски, предава „Фокус“.

На срещата доклади са представили главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, командващият Сухопътните войски Александър Сирски, командващият оперативно-стратегическата групировка на войските „Таврия“ Александър Тарнавски и командващият на Обединените сили Сергей Наев. Говорено е за обстановката на бойното поле и движението напред, както и за укрепване на украинските операции с допълнителни артилерийски системи и снаряди.

Участниците са изслушали отделно доклада на Главното разузнавателно управление, Службата за външно разузнаване, Службата за сигурност на Украйна и Службата за държавна гранична охрана за ситуацията в Беларус. Тя е под постоянно наблюдение.

В щаба Залужни и Наев са получили нареждания да извършат комплекс от мерки за укрепване на северното направление.

Бунтът на лидера на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин през почивните дни в Русия завърши със споразумение с посредничеството на президента на Беларус Александър Лукашенко. Те се споразумяха за заминаването на Пригожин с част от наемниците в Беларус.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Медиите съобщиха, че в Беларус може да бъде оборудван полеви лагер за настаняване на „вагнеровците“. Журналистите показаха сателитни снимки на военната част, която може да съдържа група палатки със същия размер или тежката техника на „Вагнер“.

В същото време Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента, смята, че наемниците в Беларус не представляват заплаха за Украйна – в момента няма опасност от настъпление от север.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here