Антон Кутев: Това Народно събрание няма капацитета да променя Конституцията, тъй като голяма част от депутатите нямат никаква визия

0
100

 

Президентът Радев няма интерес да задвижва политически проект преди 2025 година, подчерта говорителят на бившето служебното правителство

 

„Правителството започва да влиза в час и, ако продължи тази тенденция, има шанс“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев.

По думите му по отношение за оръжието за Украйна служебното правителство изпълни решението на парламента и нищо повече, въпреки очевидните различия относно военната помощ.

„Няма нищо лошо в проверките, трябва новото правителство да проверява предишното. Ние почти нямахме готови проекти, по които да се работи тези 10 месеца, процедурите и договорите са прозрачно направени. Ако нямахме договор с „Боташ“, който ни дава уникални права и условия и е в полза на България, нямаше да се реши газовата криза“, допълни Антон Кутев.

Той поясни, че служебното правителство си е свършило работата и прогнозира, че ще има нова партийна система.

„Президентът Радев няма интерес да задвижва политически проект преди 2025 година“, каза още Антон Кутев и отбеляза, че според него това Народно събрание няма капацитета да променя Конституцията, тъй като голяма част от депутатите нямат никаква визия.

„Всякакви промени в Конституцията са огромен риск и могат да доведат до проблеми. 70 процента от депутатите не знаят как да напишат законопроект“, заяви още Антон Кутев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here