Демерджиев: Ролята ми на общественик ще продължи, дали ще прерасне в политическа – ще видим

0
114

 

Убийците на Къро са взели важна информация от касата му. Предвид, че в къщата и в касата имало много ценности, които не са взети, бившият вътрешен министър предполага, че става дума за „нещо важно“

 

„Ролята ми на общественик ще продължи. Ще се боря на този терен. Докъде ще ме отведе това – ще видим. Ситуацията определя дали обществената функция ще прерасне в политическа или не“ – така пред bTV бившият служебен министър Иван Демерджиев отговори на въпроса дали се готви за политическа кариера.

„Нека изчакаме събитията да се развият, да дойде съответният момент и тогава ще можем да коментираме директно“, каза той.

През последните дни стана ясно, че част от служебните министри стават съветници на президента Румен Радев. „Последните години поддържам системни контакти с президента и неговата администрация. Смятам и занапред да е така. Нямам желание да заемам пост на този етап“, каза Демерджиев.

„Натрупах опит и смятам да го използвам за присъствие в обществения живот. Ако се явя на избори, не знам дали ще са местни или друг вид, надявам се хората да оценят действията ми, които са видели“, каза още бившият вътрешен министър.

Убийството на Къро

Без да дава подробности, Демерджиев коментира, че извършителите на престъплението в РЮА са „извършили и други действия в къщата“, след като убиват четири човека.

„Когато се прицелиш в определени места в една къща и си решил да извършиш още нещо там… Да отвориш едни каси и да се вземе тяхното съдържание. Не мога да говоря в повече детайли“, коментира Демерджиев.

Той допълни, че в касите има много ценности, но липсват други неща.

„Очаквам органите за разследване да дадат отговор защо тези хора, убили четири човека, са си позволили да извършат и други действия“, каза той.

Парите в МВР

Заплатите в системата на МВР ще бъдат първото голямо предизвикателство пред новия вътрешен министър, смята Демерджиев.

„Моите наблюдения са, че автоматично се повтарят едни бюджети. Няма как хората да са мотивирани“, каза той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here