Волен Сидеров: Гори ли Париж? Да! А защо?

0
244

 

Има такъв  филм от 1966 г. с класически актьорски имена –Орсън Уелс, Кърк Дъглас, Ален Делон, Белмондо. Става дума за освобождението на френската столица от Хитлер през 1944 г. и опасността градът да бъде разрушен и опожарен. Така е заповядал фюрерът.

Командващият гарнизона обаче – генерал Дитрих фон Холтиц не изпълнява върховната директива и така спасява Париж. Три тона динамит са били заредени само под Нотр Дам. Парламентът, Айфеловата кула, Лувъра – всичко е трябвало да стане пепел. На фон Холтиц му дожаляло за красивия град и отменил погрома, след което се предал на американците. Сега в Париж има негова скулптура – на окупатора – спасител.

Днес Париж гори и центърът му е разрушен не от Вермахта. Правят го френски граждани от африкански произход. Държавното ръководство е пред избора да въведе армията и да наложи извънредно положение. Защо се е стигнало дотам? И защо българските медии прескачат гражданската война във Франция? Да, минаха откъслечни кадри от уличните погроми, спомена се повода – убийството на 17 годишен младеж от африканскипроизход, отказал проверка на полицаи. Културните антрополози обаче, не задълбаха в проблема и неговите корени.

А има за копаене. Политиката на големите държави в ЕС, които дежурно сочим за пример, всъщност отдавна не са за сочене. Франция приема безкритично африканци и гони българските цигани. Пришълците от бившите колонии – Алжир, Тунис, Мароко ползват щедрата социална система , но не се интегрират и не работят. По френските правила жилища се дават с предимство на семейства с повече деца. А африканските заселници имат от 3 нагоре до 7-8. Французите – по едно, максимум две. Така заселниците се събират в един блок, в един квартал и там външен човек не може да стъпи. Не се образоват, не добиват професии и живеят от контрабанда, трафик на дрога, грабежи и търговия с хора. И така – три поколения. Медиите , които пробягаха по случая с убитото момче, не казаха, че всеки половин час младежи от африкански произход саботират проверки на полицията. Карат крадени коли,  пренасят наркотици, имат незаконно оръжие. Случаите на застреляни или осакатени полицаи са много , но се крият. Както се крие произходът на нарушителите и престъпниците. Забранено е да се води статистика за това. Те всички са френски граждани.

Някои наричат това „проклятието на колониализма”. Когато цъкаме пред красиви сгради и разкош в Мадрид, Лондон или Париж, не трябва да забравяме, че това богатство е натрупано чрез ограбване на половината свят. И сега идва ударът на бумеранга.

Българският извод: какво правим в общност, която дава 70 млрд евро на Зеленски, които той краде и ни прави луди за един-два милиарда, при положение, че си плащаме като попчета по милиард лева на година за членски внос в ЕС? Защо драпаме за Шенген, като това означава да ни препращат мигранти безапелационно. А наскоро в Брюксел приеха, че ако откажем, ще плащаме по 20 хиляди евро глоба на човек.

Сигурни ли сме, че ЕС е „цивилизационен избор”? Или трябва да започнем да говорим за цивилизационен провал?

Волен Сидеров

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here