Иво Христов: Прощаваме се с илюзията, че сме държава!

0
257

 

Евродепутатът от БСП потресен от факта, че Зеленски е докаран в София с български правителствен самолет

 

По повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски активни коментатори в социалните мрежи представиха своите мнения извън мейнстрийма. Представяме коментарите им без редакторска намеса.

Иво Христов, член на Европейския парламент:

„Явно България има нов, назначен отвън държавен глава, който пристигна с българския правителствен самолет, за да пожъне васална подкрепа от управниците на територията, да получи оръжие и да отнесе ядрените ни реактори.

След век и половина съществуване днес се прощаваме с илюзията, че сме държава. Церемониите по прощаването ще се състоят пред портретите на възрожденците, които висят по стените от двете страни на “Дондуков”.

Велислава Дърева, журналист: Изводите оставям на вас!

Една държава не допусна Зеленски в своя парламент дори виртуално. Държавата Израел.

Един държавен глава отказа да разговаря със Зеленски дори по телефона. Държавният глава на Китай.

Изводите оставям на вас.

***

Полша е „хиената на Европа“, казва Чърчил.

А България какво е?

Албена Борисова, журналист: Доведоха Зеленски като булка

Взимат Зеленски като булка. Пращат му кола с криле да го вземе. Това е то любовта…

Не кола, а българският правителствен самолет лети за украинския президент. Простичък въпрос – питали ли са тези войнолюбци тагареви народа дали е съгласен да дава пари за луксозния воаяж. Не Тагарев и Денков плащат от джоба си, а българите за еърбъса!

Но властващите са над народа си. Бързат да про/дадат оборудването на АЕЦ „Белене“, да гласуват декларация за приемане на Украйна в НАТО, в момент, в който дори Байдън и Столтенберг са скептични.

А по радиото Васил Найденов пее: „Изключи си бушоните…“

Степан Поляков, писател, сценарист, продуцент: Срам ме е!

„Слава на Украйна!“ – украинският президент.

„Благодаря ви, господин президент!“ – българският премиер.

Това – в София. От колата ми са си тръгвали мургави момичета по магистралата. С несравнимо повече достойнство, финес и самочувствие. Нищо, че за двайсе кинта. Не ме е срам да го разкажа, защото след днес – ме е срам, че съм жив у нас.

Любомир Кольовски, журналист:  Отбелязваме ден на позора

Датата 6 юли 2023 г. трябва да се отбележи като Национален ден на българския позор. Днес нашите избраници подписват декларация за авансова подкрепа на евентуалното членство на Украйна в НАТО.

Днес, 6 юли 2023 г. високопоставени уж държавници приеха с подозрително и унизително преклонение един президент на „държавата 404“, когото голяма част от българите не могат да понасят.

Днес нашият правителствен самолет прелетя до Молдова, за да достави в София един комик, успял да стане държавен глава на страната си и да поведе война със собствения си народ с подкрепата на САЩ, НАТО и ЕС.

На 6 юли трябва да отбелязваме с национален траур предателството на нашите проклети управници.

На 6 юли 1837 г. е роден българинът Васил Иванов Кунчев – Левски. Част от нашия позор е, че не разбрахме Левски и не запомнихме идеалите и заветите му. Всъщност, ние не заслужаваме Левски, нито Ботев, нито Раковски, нито Бенковски. Ние нямаме право да имаме светли умове и храбри българи.

***

Защо ли стотиците хиляди украински бежанци не посрещнаха и не приветстваха своя президент? Може би са закарали лексусите си на автомивка? Или са се уплашили Зеленски да не им връчи повиквателни и да ги прати на фронта?

източник: Земя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here