Волен Сидеров: Защо Зеленски кацна, Алтивичи Коничи – не

0
255

 

Кой е Зеленски знае цял свят. Кой е Алтивичи Коничи, ще ме питате.

На 11 септември 1995 г. край Русе се събраха хиляди да чакат кораб с извънземни. Две контактьорки – Здравка и Радка, твърдяха, че са в контакт с пришълците, били от планетата Криси и шефът им се казвал Алтивичи Коничи. Пред камерите на тогавашните репортери контактьорките казаха, че Алтивичи няма да кацне, ако не му осигурят чиста писта, червен килим и цветя за посрещането. Никой не знаеше кога ще кацне и дали, чакаха контактьорките да кажат. Накрая те казаха, че той се обидил заради липсата на килим и завил обратно. Спомням си, че тогава написах фейлетон в един прохождащ вестник и посочих кой е откраднал килима и така е провалил първата среща от третия вид. Но няма да цитирам имена сега.

Нещо подобно се заформи с пристигането на Зеленски. Задъхани репортерки  докладваха през 10 минути, че може би ще пристигне, може би – не, но всичко е обвито в обяснима тайна и никой не знаел дори с какво превозно средство ще дойде гостът по тениска. След което изведнъж всички телевизии издайнически начертаха на карта тайния маршрут на украинския Вова (защото има и руски аналог) и часа на излитането на българския правителствен самолет за Кишинев, откъдето се качи тайно киевският лидер. Така руските злодеи получиха всички данни да го ударят, ако решат, благодарение на нашите медии. А при тръгването, репортерката на Нова направо посочи откъде ще литне обратно Еърбъсът: ей го там, вика, виждам го. Айде, за тази телевизия се знае, че в борда й е ексшефът на ЦРУ Петреас, може да има инфо, ама така ли се сочи?… Ако бях руски снайперист, щях да се маскирам като оператор от Нова и да дебна момента.

Иначе всичко мина по конец. Три кордона полицаи, жандармерия и цивилни дизайнери, които зорко се оглеждаха за агенти на ФСБ под прикритие. Слава Богу, професионализмът на службите ни си каза думата. Зеленски прекоси отсечката Дондуков 1 – Дондуков 2 без опасност за живота и здравето. И двете институции бяха физически толерантни към него. Виж, ако беше отишъл до Парламента, можеше да го наплюят, там плюят. Явно са го предупредили и той не отиде там.

При Радев нямаше изненади. Нашият президент си повтори рефрена, че не иска да се дава оръжие на Киев, защото това може да обезоръжи нашата и без това оголена армия. Той е генерал и разбира от армия. Зеленски е актьор и разбира от роли и сценични състояния. И двамата си бяха на мястото. С почти перфектно изигран етюд Зеленски се опита да ни стресне, че ако не дадем оръжие на Украйна, руските войски ще дойдат у нас. Нямаше ли кой от многото съветници да подскаже на Радев да припомни, че руските войски вече са идвали у нас през 1877 г. И оттогава отново имаме държава след 5 века, възкръснала с една цел – да се борим с корупцията. И така до днес. За съжаление, в тая битка артилерийските снаряди не помагат.

Историческата визита на Зеленски завърши съвсем правилно в Националния исторически музей. Защото там камерите показаха доста музейни експонати. Накрая президентът Зеленски получи това, което беше отказано на Алтивичи Коничи преди 28 години – цветя. Грешката беше само, че му ги поднесе русо момченце, което приличаше на русначе, вместо това да направи най-трогателното дете от присъстващите – Асен Генов…

Волен Сидеров, специално за BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here