Байдън се похвали на Ердоган, че ще го изберат за още 4 години, но за пореден път пропусна официалната вечеря на лидерите

0
140

 

Президентът на САЩ Джо Байдън пропусна вечерята на лидерите на НАТО във вторник в Литва, като се оправда с натоварения си график и подготовка за реч пише „Вашингтон таймс“. Той беше заменен от държавния секретар Антъни Блинкен на събитието, което събра 31 държавни глави, включително украинския президент Володимир Зеленски.

Американски служител каза, че Байдън „има четири пълни дни официална работа и се подготвя за голяма в допълнение към още един ден на срещата на върха“.

Пропуснатата вечеря бележи третия път, когато Джо Байдън, на 80 години, пропуска вечеря на световен лидер по време на международно пътуване. Той пропусна вечеря с лидери в Индонезия миналата година и отново в Япония през май.

Въпреки опасенията относно възрастта, здравето и натовареността си, Байдън се похвали на турския президент Реджеп Ердоган, че ще спечели преизбирането през 2024 г. и двамата лидери ще работят заедно през следващите пет години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here