Ало, Сглобката! Кой ще ви пази утре от народа?

0
198

 

По заповед на Сглобката МВР започна чинно да предава имуществото си на Украйна! А управляващото “евро-атлантическо” мнозинство вдъхновено рапортува, че България изпраща 100 БТР-а от вътрешното ни министерство на Украйна. Явно имуществото на армията свърши, та започнаха да гледат и към това на другите министерства. След БТР-ите може би патрулките и оръжията на полицаите ще се отправят към фронта!?

Къде е генерал-лейтенантът Бойко Борисов, чийто възход в политиката тръгна от главен секретар на силовото ведомство. Как търпи полицейското му сърце да се разпилява техниката на МВР? Нали той ревниво пазеше интересите на своите бойни другари – редовите полицаи!? Или е зает да оправя международното положение като шеф на Външната комисия в парламента!? А той ги може тези неща! Нали помните топлото и съдържателно посрещане на президента Макрон: “Парле ву франсе, Еманюел?”.

Не режат ли управляващите клона, на който седят?

МВР дава имущество си на Украйна и се оголва откъм техника. Само че лятното безвремие и почивките скоро ще свършат и идва зимата с непосилните сметки за ток, парно, вода, горива, храни. Рехавите днес протести на синдикати, полицаи и пенсионери ще станат масови, а моралното отвращение от управниците ще става повсеместно. Защото „борците“ срещу мафията, които пълнеха площадите през лятото на 2020 г., искайки “скалпа” на Бойко, и тези, които дебаркираха “революционно” на плажа в Росенец, сега са в любовна прегръдка и с ГЕРБ и с ДПС. Сглобката без свян и принципи ударно разпределя порциите – на „нас“ министерствата, на „вас“ комисиите, на „нас“ областните управители, а на „вас“ БНБ и Сметната палата.

Задкулисието властва пълноценно!

Пределно ясно е, че реформи и промяна на порочния корупционен модел няма да има. И ако още свенливо се крият при разпределението на парите, но и там скоро ще лъснат – енергийните дружества с техните мега печалби, лобистките схеми за магистрали, обществени поръчки и европейски фондове. Предстои и кървавата битка за местна власт, в която ще се изправят „вашите“ схеми срещу „нашето МВР“, „нашият“ бизнес срещу „вашия“.

Тази вакханалия на овъртолилата се в корупция Сглобка отново ще отврати народа. И всичко ще се стовари на неговия гръб – и галопиращата инфлация, и огромните печалби на банките и монополите, и щедрите помощи за Украйна. Защото отново народът ще плати сметката за безумието на управляващите!

Тогава ще дойде “Зимата на нашето недоволство”. Кой тогава ще пази  Сглобката от народната „любов“? Защото през горещото лято на 2020-а Борисов имаше въоръженото до зъби МВР, което вкарваше младежи зад колоните на Министерски съвет и ги пребиваше от бой, а софийските площади със седмици бяха блокирани от БТР-и и жандармерия. Но доживяхме днешния ден, в който виновниците за побоя от ГЕРБ и шарлатаните от ПП – ДБ, влезли в политиката като протестъри, направиха “ротационна коалиция”. Докога ще ги търпим!? И дали днешното МВР, което стачкува за заплати и на което му отнемат техника, ще ги пази!?

Затова: Ало, Сглобката! Смирете се, спрете с тази фалшива евро-атлантическа солидарност, която всъщност е откровен слугинаж, който е на косъм да вкара България във военен конфликт. Хуманитарна помощ за Украйна – да, но оръжия и техника – не! Нуждаем се от мир и честна политика, а не от Сглобки и далавери.

автор: Проф. Светлана Шаренкова, източник: zemya.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here