Костадинов: Пращаме сигнал в ДАНС и ГДБОП за заплахи срещу „Възраждане“

0
169

 

Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че се прилага двоен стандарт по отношение заплахите

 

Един абсолютно обикновен човек е арестуван за заплаха към военния министър Тагарев. Ние днес ще направим всичко възможно да разберем къде се намира този човек. Така и мен, като ме арестуваха и ме заведоха в Централния софийски затвор, никой не знаеше от моите близки къде се намирам. Това е престъпление и тези, които управляват днес – ГЕРБ, ПП и ДС, защото това е Демократична България – Държавна Сигурност, ще си платят последствията рано или късно за това. Такъв коментар направи Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“, в кулоарите на парламента.

Той обяви, че ще пусне сигнал в ДАНС И ГДБОП за заплахи срещу членове на „Възраждане“, за да проверят дали така ще се задействат органите, както са се сезирали срещу Тагаренко (б.а. така Костадинов се обръща към военния министър Тодор Тагарев).

„Никой не може да държи човек 72 часа в ареста, без да знаят близките му къде е. Това е фашизъм. Чухте текста на СМС-а, тук няма заплаха. Да, може да има обида към Тагаренко, но за това си има съд. Вие чухте ли заплахи? Това, че е написал, че е изменник, майкопродавец – това ли е заплаха. Ако за това се арестуват хора, тогава цялата Доносническа България трябва да е в ареста. Няма значение дали е наш симпатизант, не е наш член, проверихме, но неговата съпруга се обърна към нас и ние ще направим всичко възможно да разберем къде е. Това е гнусен фашизъм, няма значение на коя пария е член“, добави Костадинов.

По думите му човек, който е размахвал пистолет срещу „Възраждане“ и викал „ще те разстрелям“, е на свобода. Според него това е двоен стандарт. Той показа карикатура на Соломон Паси и попита за това ли вече ще вкарваме хора в затвора.

„Това е марионетен фашизъм и колониализъм. Кристиан Вигенин е в списък за убийства заедно с журналисти в украински сайт, ние призовахме посланичката на Украйна да бъде изслушана. Няма реакция от страна на държавата. Вигенин не е наш депутат, но аз го защитавам, като български депутат. Вместо това службите се занимават с колажи“, заключи Костадинов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here