Любчо Нешков: Омразата на Северна Македония срещу България е внесена отвън

0
127

 

„РСМ не е истински независима държава“, смята журналистът

 

Омразата на Северна Македония срещу България е внесена отвън. Такова мнение изрази в студиото на Нова телевизия журналистът Любчо Нешков.

„РСМ не е истински независима държава. Всичко, което се случва срещу нас, не е измислено от Скопие. Не става въпрос за правата на човека, а за омраза. Кой българин ще отиде там сега? Ако влезем и ние в тази агресия, ще изпълним проекта, който е замислен”, посочи той.

Според него трябва да се поеме отговорност за случая.

„Това не е българския мач. Това не е мачът между България и Северна Македония. Предизвикателствата пред българските политици са гигантски. Това трябва да спре. Това не пътят, по който трябва да вървим. Добре, че в момента имаме нормално управление. Отговорността трябва да се поеме от хора, чийто глас в момента се чува по света. Нашите партньори в съюза ще ни разберат, ако им обясним за какво става дума. Дали е умишлено, дали е случайно – това е въпрос на анализ, на който няма как да имаме отговор“, коментира Нешков.

„От 30 години отказваме да посочим корените на случващото се. Това е плод на една държавна идеология, на една истерия и агресия срещу българската държава, която е внесена отвън от РСМ“, подчерта журналистът.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Македонците нищо не са измислили – нито татарите, за които Левски говори преди 160 г., нито фашистите, които са измислени от югославката пропаганда. Става въпрос за държавна идеология в услуга на Белград. Хайде нашите патриоти да го съобщят това ясно и да не се избиват в парламента, обвинявайки се в предателство и патриотизъм“, призова Нешков.

Според него трябва да посочим, че това, което се случва между България и РСМ обслужва не двата отбора, а третият. „Това е истината. В противен случай, ще се превърнем в линейка и в бюро на омбудсмана, където ще съобщаваме за поредните инциденти”, коментира още Нешков.

Свързана тема:

Биха фенове на „Левски” в Скопие, един е намушкан с нож

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here