Проф. Александър Маринов: Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно

0
116

 

Корените на напрежението са много по-дълбоки, коментира той по отношение последния инцидент в Северна Македония

 

„Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот“, коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача „Левски“- „Шкупи“ в студиото на bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

„Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бяха оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото“, каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е „юридически неграмотен и политически порочен“.

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. „Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. „Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание“, каза той.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство“, посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

„Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени“, коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Още по темата:

Биха фенове на „Левски” в Скопие, един е намушкан с нож

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here