Захарова: Посолството на САЩ да се обърне към руското МВнР, ако не разбира какво е нужно за възобновяване на зърнената сделка

0
160

 

Представител на посолството на САЩ в Москва може да се свърже с руското външно министерство, ако Вашингтон не може разбере какво е необходимо за възобновяване на зърнената сделка. Това написа в своя Telegram канал Мария Захарова, официален представител на руското МВнР, съобщава ТАСС.

По-рано координаторът по санкционната политика на Държавния департамент на САЩ Джеймс О’Брайън заяви, че Москва „трябва ясно да даде да се разбере какво иска“. „Не е ясно какво Русия вижда като успех“ за възобновяване на участието си в зърнената сделката за зърно, каза той.

„Искаме изпълнение на втората част от пакетното споразумение за Черноморската инициатива. Всичко, което е записано на хартия, е заверено от генералния секретар на ООН. Ако информацията на сайта на руското външно министерство не е достатъчна, тогава представител на посолството на САЩ може да се обърне към външното министерство за допълнителни разяснения“, каза Захарова, коментирайки думите на О’Брайън.

Източник: ТАСС, Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here