Прокуратура, ДАНС, МВР и ГДБОП са сезирани за безпрецедентната и престъпна хакерска атака срещу сайтовете BIG5 и Афера и платформата Мediamall.info

0
114

 

 

Сайтовете BIG5 и Афера, както и платформата Мediamall.info, в която участват, бяха подложени на безпрецедентна и брутална хакерска атака през последните две денонощия.

 

Чуждестранните ни партньори, на чиито сървъри са качени сайтовете, са изумени от това, което се случва в държавата ни, че да се допусне такава хакерска атака.

Тези, които се страхуват от стартиращия проект MediaMall.info, са впрегнали огромен финансов ресурс, като едновременно атакуват неспирно сайтовете АФЕРА, BIG5 и MEDIAMALL, с наглост и бруталност, с единствена цел – да бъде заглушена и елиминирана свободната журналистика.

Собствено наше разследване сочи, че атаката категорично идва от България и от знакови среди, разполагащи с група с хакерски ресурс, ползвана от Поръчителите на тероризма срещу журналистите.

Схемата е – Поръчител/и/ към Разполагащ техен партньор с група от хакери.

Днес ще бъдат сезирани Прокуратурата, ДАНС, МВР, ГДБОП за хакерския тероризъм, насочен срещу сайтове при стартирането на медийната платформа MediaMall.info. Защото никой няма да право да се гаври със свободата на словото, със свободата на журналистиката, с правото на труд и вложените усилия, пари и нерви на всеки един от нас.

BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here