Нови взривове на Кримския мост! Захарова: Саботажът на Украйна няма да остане без отговор

0
124

 

През изминалото денонощие са свалени 20 безпилотни украински дрона над Крим

 

Саботажът на Украйна няма да остане без отговор, не може да има оправдание за подобни варварски действия. Така официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира опитите на Украйна да атакува Кримския мост и полуострова.

„Такъв саботаж дава възможност на международната общност още веднъж да се убеди в истинската същност на киевския режим. Подобни варварски действия не могат да бъдат оправдани и няма да останат без отговор“, каза Захарова в коментар, публикуван от министерството. „Остро осъждаме тези терористични атаки“, каза говорителката на руското външно министерство.

Захарова отбеляза, че Кримският мост е обект на чисто гражданска инфраструктура, атаките срещу който са недопустими. „Той е подложен на такива атаки от есента на миналата година. Те доведоха до смъртта на цивилни“, припомни тя.

„По този начин въоръжените сили на Украйна, въпреки масивната западна помощ, са неспособни да променят ситуацията на линията на съприкосновение, те се опитват да отвоюват цивилни обекти и цивилни граждани, използвайки недостойни терористични методи“, коментира Захарова.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че атаките на Киев са били отблъснати от двадесет дрона на полуострова и две ракети С-200 на Кримския мост – дроновете са били свалени или потиснати от радиоелектронна борба, силите за противовъздушна отбрана са свалили и двете ракети, а мостът не е бил повреден.

източник: ТАСС / редакция: BIG5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here