Eкспертът Майкъл Кофман: Илюзия е да се мисли, че Украйна би могла да преодолее руската отбрана

0
7187

 

Необходима е комбинация от действия, различни видове оръжия, координирани операции и достатъчно сили

 

Западната преса продължава да анализира ситуацията по фронтовете на украинския въоръжен конфликт. В повечето случаи анализите се свеждат до една-единствена теза: „Контранастъплението на украинските въоръжени сили протича изключително бавно, но въпреки това украинската армия демонстрира малки успехи“.

Веднага обаче се добавя, че лятото определено няма да е достатъчно за де се постигане предварително поставената цел за достигане на границата на Крим.

Все по-често се появяват изявления, че „през пролетта-лятото на 2024 г. Украйна може да се нуждае от втора контраофанзива – след като получи американски бойни самолети“. Но и тук има проблем – горещата ситуация преди изборите в САЩ.

Във в. „Тагесшпигел“ авторът Бенямин Хирш пише, че „е трудно да се надяваме на пробив на руската отбрана без въздушна подкрепа“.

Германски наблюдател:

Това стана ясно още в началния етап на контраофанзивата, когато украинските пехотинци се оказаха под милостта на огъня на руските хеликоптери.

Цитира се изказването на американския военен експерт Майкъл Кофман (роден в Украинската ССР), който се съмнява в крайния успех на ВСУ, ако получат американски F-16. Според него американските генерали също се съмняват в това.

Майкъл Кофман:

Би било погрешно да се мисли, че има някакъв сребърен куршум, който Украйна може успешно да използва, за да преодолее отбраната на Русия. Това е илюзия.

Според Кофман F-16 също няма да бъдат такъв „сребърен куршум“ за ВСУ. Необходима е комбинация от действия, различни видове оръжия, координирани операции и достатъчно сили. Засега ВСУ разполага с всичко това, както твърди Кофман.

източник: blitz.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here