Джим Джатрас: Западните политици са ненормални. Само Русия може да гарантира световен мир

0
79

 

„Това са просто ненормални хора, те не са хора, способни да сключат споразумение и да се придържат към условията му. Те са толкова убедени, че са прави за всичко, а опонентите им са подчовеци, които трябва да бъдат унищожени“

 

Само Русия може да бъде гарант за стабилността и сигурността на Украйна, Европа и целия свят, заяви в коментар за „Соловьов лайв“ на 26 август американският юрист, политически анализатор и специалист по връзки с медиите и правителствата, бивш старши съветник по външна политика на републиканското ръководство на Сената на САЩ Джим Джатрас.

„Единственото възможно бъдеще за Украйна, в което ще има някаква стабилност и не само за бъдещето на Русия, но и за сигурността на Европа и света, е това, в което Русия ще диктува условията“, каза той.

Той обясни: ако Русия се съгласи с така наречените гаранции на Запада, „които не струват и хартията, на която са написани“, нищо добро няма да се случи, защото на западните политици не може да се вярва.

„Това са просто ненормални хора, те не са хора, способни да сключат споразумение и да се придържат към условията му. Те са толкова убедени, че са прави за всичко, а опонентите им са подчовеци, които трябва да бъдат унищожени, че не може да се вярва на нито една тяхна дума, не може да се разчита на никакво споразумение с тях“, каза той.

На 21 август National Interest предложи на Вашингтон да играе на сигурно, преди Русия да спечели. След като контраофанзивата на Украйна е почти спряна, е време САЩ да настояват за мир, особено след като Русия може да започне нова офанзива през 2024 г. , се казва в публикацията.

На 17 август хърватският вестник „Адванс“ съобщи, че ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен вероятно е намекнал да принуди украинския президент Володимир Зеленски да започне мирни преговори. От геополитическа гледна точка за Запада би било благоприятно да накара Украйна да прекрати конфликта – каза той.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Западните страни увеличиха натиска върху Русия след началото на специалната операция за защита на Донбас на 24 февруари 2022 г. Руският президент Владимир Путин взе това решение на фона на изострянето на ситуацията в региона заради действията на украинските войски.

източник: Критично.бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here