Черно море и днес беше арена на сблъсъци между Русия и Украйна

0
45

 

Черно море и днес беше арена на сблъсъци между Русия и Украйна. През нощта Киев беше подложен на най-тежките бомбардировки от месеци. Украйна отвърна с вълна от бойни дронове срещу 6 области в Европейска Русия.

 

От руското министерство на отбраната излязоха с две съобщения за сблъсъци източно от Змейския остров – това е на няколко стотин километра североизточно от българските брегове. Според Москва са били унищожени два или четири катера с украински командоси и това става броени дни, след като от Киев съобщиха за успешен набег в Крим, предава БНР.

Днес украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че победата тази седмица при запорожкото село Роботино открива пътя на украинските войски към полуострова, който бе анексиран от Русия през 2014-та. Сраженията днес продължават на подстъпите към град Токмак, който е на 100 километра от Крим.

Двама цивилни са загинали при снощните бомбардировки над украинската столица. Противовъздушната отбрана е прехванала всички 28 ракети и 15 от общо 16 дрона-камикадзе, но отломки са ударили двете жертви. Руското министерство на отбраната твърди, че при ракетните удари са били поразени командни и разузнавателни пунктове.

Украйна прати дронове срещу Псковска, Брянска, Калужка, Орловска, Рязанска и Московска област. При атаката на летището край Псков са били повредени или унищожени четири транспортни самолета Ил-76.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here