Още самозабравили се служители на Тагарев: Миленски забранил показването на църковни ритуали по военната телевизия, били вредни за армията

0
24

 

Шефът на Информационния център на МО Владимир Миленски вместо да коментира безобразното поведение на Емин в „Пирогов“, съветва да се пита на влизане в болница кой е кореспондентът на РИА Новости

 

Нов скандал в министерството на Тодор Тагарев. Шефът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски е забранил на репортерите от Военния телевизионен канал (ВТК) да показват кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията. Според Миленски в нея нямало попове, равини и имами и не било редно на зрителите да се показват църковни ритуали.

Владимир Миленски (член на Атлантическия съвет) се води за изключително приближен до министър Тагарев. Той идва от Брюксел и заема един от най-важните постове в МО. Отявлен ястреб, както личи и от профила му във Фейсбук. Ето как Миленски е коментирал скандалното поведение на своя колега Мустафа Емин в „Пирогов“, който поиска дете да бъде извадено от шоковата зала, за да влезе неговото.

 

Информационният център на Министерството на отбраната осъществява медийната политика на ведомството с възможностите на военните печатни, аудиовизуални и електронни средства за масова комуникация. Центърът произвежда и разпространява  печатна, телевизионна и друга аудио-визуална продукция, включително документални и военноучебни филми за нуждите на МО, Въоръжените сили и обществеността. Осъществява ежедневен мониторинг на националните и регионалните електронни и печатни медии, дигитализира филмовия фонд на МО и поддържа електронна страница с новини и други публикации от страната и света. В силно конкурентната медийна среда военните медии – вестник „Българска армия“, Военният телевизионен канал и техните дигитални платформи – armymedia.bg, профилът на Информационния център във Фейсбук и каналът в YouТube,  се позиционират трайно и активно със специфичното си тематично съдържание и широка читателска и зрителска аудитория.

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here