Денков: Подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето

0
47

 

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие – на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре.

Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (INSAIT). По-късно той ще открие Алеята на книгата..

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, посочи премиерът.

„Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството“, добави още той.

„Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация“, коментира още министър-председателят.

Думите му идват на фона на заявката на спортисти, общественици и политически лица днес да дадат начало на инициатива за национален референдум трябва ли 24 май да замени 3 март като национален празник. Зад нея стоят бившият служебен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

 

източник: Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here