Гласят Кубрат Пулев за кмет на София, примамени от увеличения бюджет на Столична община

0
65

 

Съдружниците му от арабски произход готвят схема да вкарат свои общински съветници, които да взимат изгодни за бизнесите им решения

 

Водени са разговори Кубрат Пулев – Кобрата да бъде издигнат за кандидат за кмет на София, научи MediaMall от свои достоверни източници. Повече от ясно е, че залязващият боксьор трудно би събрал достатъчно гласове, за да седне в кметското кресло и да се прави на втори Кличко, който стана кмет на Киев когато се отказа от спортната си кариера. Въпреки че Кобрата и за президент се гласеше, създавайки собствена партия, такова политическо поприще за него е нелепо.

Кубрат Пулев обаче може да събере достатъчно гласове, за да вкара свои общински съветници. За целта се подготвя схема от неговите приятели и бизнес партньори, с която да му гарантират гласовете на 70 хиляди чужденци, постоянно живеещи у нас. Те са предимно от арабски произход, като повечето от тях имат лидери, които според сигнали в медиите са част от трансгранична организирана престъпна група. Друга част са гарантирани от съдружниците на Кубрат Пулев в различни компании – Самер Хаджотман и Махер Абдула Хасан, които са собственици общо на около 20 фирми с активен бизнес в областта на строителството, недвижимите имоти, ресторантьорството и търговията, сочи справка в Търговския регистър. Ще посмее ли някой да не гласува, ако нареди шефът!?

Именно Самер Хадж Отман и Махер Абдула Хасан са движещата сила зад Кубрат Пулев, обещали да мобилизират всички чужденци от арабски произход, за да вкарат в Столична община свои общински съветници.

Залогът тази година е голям – точно като супер завишения проекто-бюджет в размер на 2,5 млрд. лв., който представиха от СО: всички пера са завишени с поне 20 на сто. Заложените капиталови разходи са общо 596 млн.лева. Увеличени са и държавните пари за ремонти и строителство. Най-голям дял са средствата за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди. Около 200 млн. лева са предвидени за изграждане на 16 нови улици и булеварди, както и за основен ремонт на 36 улици, булеварди и мостове в различни райони на града – все стратегически проекти.

И внимание: В приходната част на проекто-бюджета са заложени близо 77 милиона лева от продажби на общинско имущество спрямо 17 милиона в първоначалния бюджет за 2022 г. Какво и на кого се гласят да продават общинарите?!

Кубрат, Самер и Махер – съдружници в няколко бизнеса

Ресторантът „Самер грил хаус“ на входа на Южния парк е официалното и най-известно общо бизнес занимание на Кубрат Пулев и арабските му приятели. Това е същото онова заведение, което вмирисва на мазнина и опушва целия квартал. Нека припомним, че в началото на годината вдовицата на покойния бизнесмен Стефан Шарлопов – Бояна се оплака от т.нар. турския ресторант на Кобрата. Той го придоби от турския кръчмар Зеки Йохсюз през 2014 година, официално не е собственик, а неговият съдружник Самер.

Бояна Шарлопова води дълга битка със заведението му, тъй като живее в отсрещната луксозна сграда и не може да се покаже на терасата си или да отвори прозорците. Тя е писала сигнали, но без абсолютно никакъв успех, заради чадъра, който имал Пулев от различни институции.

Луксозната скара, обаче, е малка част от общия бизнес на Кобрата с арабите. Нека погледнем в Търговския регистърдори само фирмите на Кубрат Пулев, които биха имали интерес към бюджета на София с оглед планираните ремонти, строежи и продажба на общинско имущество:

– „М & С Парк“ ЕООД – в съдружие със Самер ХаджОтман, занимава се с покупко-продажба на недвижими имоти, строителство и инвестиционна дейност в строителство, управление и менажиране на недвижими имоти в сферата на търговията и ресторантьорството, посредничество при сделки с недвижими имоти;

– „Розетта Проджект“ ЕООД – в съдружие с Омар Ахмед Езелдин Сайед Медани; занимава се с инвестиции в недвижими имоти, строителство, покупко-продажба на недвижими имоти, посредничество и консултантски услуги в областта на недвижимите имоти;

– „Жак-Мо-Компани“ ЕООД – в съдружие с Тарик Хасан Салех и Мохамад Ахмад Сухаил; занимава се с отдаване под наем на недвижими имоти, вътрешна и външна търговска дейност с разрешините от закона стоки, транспортни услуги в страната и чужбина с лек и товарен превоз, разкриване на бюро за обмяна на валута, хотелиерство и ресторантьорство, посредническа дейност, агентство, търговско представителство и изпълнение на поръчки на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина;

– „Интернешънъл Инвест“ ЕООД – в съдружие с Ани Манджуни; занимава се с посредничество при сключване на сделки с недвижими имоти, управление на недвижими имоти, сделки с недвижими имоти, представителство и агентство на чуждестранни лица и др.;

– „Ягуар-С“ ЕООД – в сътрудничество със Самер ХаджОтман; занимава се с покупко-продажба на недвижими имоти, строителство и инвестиционна дейност в строителство, управление, менажиране и отдаване под наем на недвижими имоти в сферата на търговията и ресторантьорството, посредничество при сделки с недвижими имоти;

– „Натали Дженерал“ ЕООД – заличен съдружник Самер Хадж Отман; занимава се с покупко-продажба на недвижими имоти, строителство и инвестиционна дейност в строителство, управление, менажиране и отдаване под наем на недвижими имоти в сферата на търговията и ресторантьорстовото, посредничество при сделки с недвижими имоти.

Дотук шест фирми в съдружие с лица с арабски произход. И шестте фирми се занимават със сходна дейност – имоти и строителство. Да напомним отново за какво са най-големите пера в бюджета на Столична община.

Сходна е дейността и на компаниите на Самер Хадж Отман (собственик/съсобственик на 9 фирми) и Махер Абдула Хасан (собственик/съсобственик на 15 фирми).

Нека припомним и какво писаха някои медии за някои от споменатите по-горе лица:

Меdiapool, 25 януари 2023: „Кубрат Пулев ще се сдобие с общински имот на съмнително ниска цена“Афера, 19 април 2013: „Ексклузивно! Връзката на Флоров с нарко-каналите: „Хасан Махер – Адел Саркиз”. Чадър Върху „Бирмата”. Изчезването на Мето Илиянски“

От последната публикация, макар и от преди 10 години, става ясно, че Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) специално се е занимавала с каналите за наркотици и нелегални мигранти, като в разработките е присъствало и името на бизнесмена с 15 фирми Махер Абдула Хасан (или Хасан Махер – споредпосоката на изписване на името).

И ако на някой още не му е ясно защо Кубрат Пулев би могъл да се кандидатира за кмет, за да вкара хората на арабските си приятели в Общинския съвет, за да оползотворят завишения столичен бюджет точно в онези пера, които съвпадат с дейността на изброените фирми и бизнесмени, то нека продължава да вика на застаряващия боксьор: „Кобра, мачкай!“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here