МВР: Три са вече жертвите на потопа на Черноморието

0
39

 

Няма нови сигнали за изчезнали хора, съобщиха от силовото министерство

Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите от наводнението населени места. Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви – двама мъже и жена. Няма нови сигнали за изчезнали хора. Това съобщиха от вътрешното министерство.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас , заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода. Пожарникари участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here