Песков: САЩ тласкат Киев да води война до последния украинец и не пестят пари за това

0
45

 

Вашингтон тласка Киев да води война до последния украинец и не пести средства за това, но това не може да повлияе на хода на специалната военна операция (СВО), каза прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. 

Така той коментира информацията, че по време на посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев може да бъде обявена допълнителна финансова помощ за Украйна, съобщава ТАСС.

„Чухме нееднократни изявления, че (американците) възнамеряват да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо“, заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин пред журналисти.

„Многократно сме чували изявления, че те възнамеряват да продължат да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо. С други думи, те ще продължат да поддържат Украйна във фактическо състояние на война и ще водят тази война до последния украинец, без да жалят пари за това. Ние го приемаме така. Ние го знаем. Това няма да може да повлияе на хода на специална военна операция“, подчерта говорителят на Кремъл.

Информацията за провеждане на съвместни арменско-американски учения на територията на Армения предизвиква безпокойство, каза още прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. „Такива новини предизвикват безпокойство, особено в настоящата ситуация. Затова ние ще анализираме задълбочено тези новини и ще наблюдаваме ситуацията“, каза Песков, отговаряйки на съответен въпрос. По-рано арменското министерство на отбраната съобщи, че съвместните военни учения на Армения и САЩ Eagle Partner 2023 ще се проведат на арменска територия от 11 до 20 септември.

Източник: ТАСС, Гласове

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here