Протест срещу правителството блокира бул. Дондуков

0
42

 

Протестират представители на „Възраждане“, „Левицата“ и МИР

Антиправителствен протест блокира движението по бул. „Дондуков“ пред сградата на Министерския съвет, а полицията спря автомобилите по „Цар Освободител“, предаде БНР.

Исканията на гражданите са за разпускане на Народното събрание, както и за оставка на правителството.

„Исканията са точно тези, които бяха и от 2020 година- смяна на модела на управление в държавата. Голяма част от тези, които 2020-та бяха тук, на площада, в момента се колаборираха срещу тези, които протестираха тогава“, каза един от протестиращите.

Сред присъстващите има депутати на „Възраждане“, представители на коалицията „Левицата!“ и на партия МИР.

Петър Недевски, който се представи като един от организаторите на събитието, обясни, че протестът се организира в знак на недоволство спрямо политиката, водена от „сглобката“.

„Протестът се организира от всички тези, които заявяват, че милеят за род и отечество. Самоорганизираме се – от човек на човек, от организация на организация“, обясни Недевски.

Председателят на АБВ, част от коалицията „Левицата!“, Румен Петков коментира, че причините за протест са много, но главната, по думите му, е тази грозна измама – „сглобката“.

„Но мисля, че тежките престъпления и ударите са върху българската енергетика, добави той и даде пример с това, което се прави с „Белене“ и с „Нефтохим“. Той отбеляза също „абсолютното безсилие в борбата с престъпността“ и „хаотичното законодателство“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here