Боян Чуков: Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава

0
23

 

Коментарът на международния анализатор Боян Чуков е по повод  намерението на управляващите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС за промените в службите, за които от две години настоява лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Подготвя се тотална реформа в службите, при която президентът Румен Радев да изгуби контрола върху всички специални служби, включително и военното разузнаване

 

Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава. Специалните служби са най-чувствителната част от държавата, от националната сигурност. Посочването на Германия като пример за една обединена разузнавателна служба е ярък пример за професионална неграмотност в областта на специалните служби.

Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове. Всяка страна си има своя национална специфика в изграждането на своите разузнавателни служби. Даването на „подходящи“ примери за нашата вечна конюнктура с чужди държави е политически нечистоплътно.

След промените БКП целенасочено разби българските специални служби. Последните 30-на години българското разузнаване се разбива целенасочено от управляващите и му се пречи да се развива кадрово.

Естествено, в публичното пространство виреят множество „полезни идиоти“, които оказват неуморно съдействие за разрухата със своите малоумни разсъждения.

Разузнавателните служби не могат да бъдат поле за вътрешнопартийни боричкания.

Професионалистите в България се броят на пръсти и не трябва да се партизират.

Разузнавателните обекти на военното и външното разузнаване не са едни и същи.

Боян Чуков, фейсбук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here