Кирил Добрев: Нинова регистрира БСП барабар с изключените от нея. Това е абсурд!

0
20

 

В​ актуалното състояние на партията, подадено в Централната избирателна комисия и валидно към дата 23 май 2023 г., фигурират имената на изключените Петър Витанов, Петя Михалевска, Атанас Атанасов, Светлана Шаренкова, Кирил Добрев, Ленко Петканин

 

Знаете ли какво е абсурд? Абсурд е да регистрираш партията си за изборите, благодарение на хората, които си изключила. Това се случи днес с председателя на БСП Корнелия Нинова, която е в перманентен цугцванг. Цугцвангът е състояние в шаха, което произлиза от немски език zugzwang – при цугцванга играча, който е на ход е в неблагоприятно положение. Това коментира Кирил Добрев, който е изключен от БСП.

Иначе казано за играча, който е на ход, всичките възможни ходове са неизгодни. Тогава той е принуден със собствените си ръце да влоши позицията си. Покрива концепцията за неблагоприятно положение или натиск за принудително извършване на стратегически ход, като вместо това играчът би предпочел да не прави ход, обяснява той.

Регистрацията на Коалиция „БСП за България“ се оказва поредния цугцванг за Корнелия Нинова. Днес тя лично подаде в ЦИК документи за регистрация на коалицията за местните избори и заедно с Георги Свиленски, придружавани от няколко младежа внесоха 6000 подписа. Оказа се, че Корнелия Нинова в ситуацията си на цугцванг трябваше да регистрира партията си, благодарение на хората, които изключи с фалшиво гласуване през февруари. Днес лично Нинова представила в ЦИК актуално състояние на БСП, в което фигурират имената на всички изключени лично от нея на конгреса в началото на годината, посочва Добрев.

В​ актуалното състояние на партията, подадено в Централната избирателна комисия и валидно към дата 23 май 2023 г., фигурират имената на изключените Петър Витанов, Петя Михалевска, Атанас Атанасов, Светлана Шаренкова, Кирил Добрев, Ленко Петканин. Всички те са избрани за членове на Националния съвет на партията и съответно фигурират в съдебните документи на столетницата.

Така се оказва, че регистрирайки БСП за участие в местните избори през октомври, лично Корнелия Нинова признава, че изключените с фалшиво гласуване по време на пленума през февруари тази година, всъщност са равноправни на нея членове.

На Корнелия Нинова и остава само да каже едно огромно „Благодаря“ на тези членове на БСП, защото само с тях като членове на БСП партията ще може да се яви на тези избори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here