Костадинов: Всеки ден, в който управлява това правителство, е ден на национален траур

0
37

 

„Всеки ден, в който управлява това правителство, е ден на национален траур“. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред бТВ.

 

„Този парламент излъчи едно правителство, което докарва единствено и само бедствия. Знаково е това, че буквално в началото на втория полусезон на този политически театър станахме, за съжаление, свидетели на една трагедия и национален траур. Всеки ден, в който управлява правителството, е ден на национален траур. Разбира се, дъжд всеки ден ще има, но факторите и предпоставките за такива потопи – като незаконно строителство, сечите, са факт.

Правителството можеше да направят необходимото, за да спрат всичко това. Всеки ден се дават безброй разрешителни за строеж на килограм по Черноморието. Това е нещото, което е основна тяхна вина. Нямат пряка, а косвена вина. ДПС и ГЕРБ пък са основните виновници за сечищата и незаконните и законни строежи в последните години.

Политиката на това правителство е продължение на тази на предишните от последните 30 години, които унищожават естествените ресурси на България“, добави Костадинов.

Той се възмути от днешното назначение на военния министър Тодор Тагарев. На заседание на Съвета на директорите на „Терем“ за председател на Съвета на директорите бе избран Димитър Стойчев, а за изпълнителен директор на акционерното дружество – Калин Димитров. Костадинов

„Днес стана ясно, че министърът на отбраната, който е бивш украински държавен служител назначава друг бивш украински служител за шеф на „Терем“. Ние се превръщаме в квази държава, в подобие на държава“, възмути се Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ натърти, че с депутатите му ще продължат да искат оставката на кабинета и не се съмнява, че много скоро неговата партия ще бъде много скоро първа политическа сила.

„Утре пак ще поискаме оставката на това правителство. Сигурен съм, че ще станем първа политическа сила. Това няма да стане за ден, но ще се случи. Ние винаги сме подкрепяли добрите законопроекти. Така сме правили винаги. Ние сме изключително конструктивни. Със сигурност няма да гласуваме промените в Конституцията. Хората, които създадоха усещането за корупция и безнаказаност, сега искат да правят съдебна реформа“, каза още Костадинов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here