Тошко Йорданов: Промените в Конституцията са димна завеса, прокарват вредни закони и се вкопават във властта

0
27

 

 

„Една от причините да направим политическа партия е потъпкването на референдума, който реализирахме още когато бяхме в „Шоуто на Слави“. Във всички нормални държави тази процедура е много облекчена. Има държави, които се допитват до гражданите си много по-често по всякакви поводи.“ Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ Тошко Йорданов, заместник-председател на „Има такъв народ“.

„Законът на „Възраждане“ за референдумите влезе първи в зала, а ние бяхме постигнали консенсус, че ще нанесем поправки – всички, които имаме отношение към това. Обидното, демонстративното и наглото спрямо българите е, той беше спрян на първо четене. Ако имаха някакви конкретни изисквания, управляващата сглобка можеха да ги направят между първо и второ четене“, посочи още той.

„Управляващата сглобка показа, че българските граждани нямат абсолютно никакво значение за тях. Те имат право само да гласуват – по възможност за тях. Ако не гласуват за тях се прави „ала-бала“ през президента и се пипат някакви проекти, за да се изгърмят“, коментира Тошко Йорданов.

„Разговорът по темите за промените, които те предлагат в Конституцията, е начин за създаване на димна завеса от другите неща, които прокарват. В момента прокарват закони, които са вредни и са свързани с корупция“, заяви зам.-председателят на ИТН.

Като пример той посочи Закона за движение по пътищата. „Предложението на ГЕРБ е общините да купуват камери и след това да се пише софтуер. При положение, че същите пари могат да преминат през МВР и да се закупят през обществени поръчки“, обясни той.

“Промените, които те предлагат са само и единствено за да се окопаят във властта, отнемайки правомощията на президента и унищожавайки служебните правителства. За да могат тези, които са на власт да продължат да управляват, когато са свалени от власт. За шефовете и службите – пуснете си записа на ПП“, заяви Йорданов.

„Проблемът със зърното е сериозен и управляващите трябва да си понесат кръста за решението. Има напрежение в сектора. Има два плана в тази страна – единият е какво решава парламентът, а другият какво се случва сред хората. Много често са в различни посоки“, смята още той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here