Трайчо Трайков: До няколко дни може да махнат плочата на Паметника на съветската армия

0
22

 

„Заповедта за премахване на плочата не се изпълни в срока за доброволно изпълнение от областната управа, сега сме във времето да се махне принудително. Главният архитект на Столичната община трябва да възложи това да стане – ще поиска оферта и ще го възложи на общинското дружество „Софинвест“. Мен, ако ме питате, е въпрос на дни, може да стане и утре, и вдругиден“, убеден е кметът на столичния район „Средец“

До дни може да бъде премахната незаконно поставената плоча на Паметника на Съветската армия в София. Това съобщи кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков в студиото на „Денят ON AIR“.

„Заповедта за премахване на плочата не се изпълни в срока за доброволно изпълнение от областната управа, сега сме във времето да се махне принудително. Главният архитект на Столичната община трябва да възложи това да стане – ще поиска оферта и ще го възложи на общинското дружество „Софинвест“. Мен, ако ме питате, е въпрос на дни, може да стане и утре, и вдругиден“, убеден е Трайчо Трайков.
Той уточни пред Bulgaria ON AIR, че са санкционирани хората, които са позволили премахването на плочата с надписа без строителни книжа и разрешение.

„Аз не мога да го сваля паметника, мога по всякакъв начин да съдействам да не се губи тренд – и с оградата и със скелето и с премахването на плочата. Това, което съм чул като ангажимент, се спазват действията“, добави Трайков.
По думите му по отношение на София има голям потенциал за подобрение.
„Питат ме, ако стане децентрализацията на бюджета, не означава ли, че средствата ще отидат от центъра към периферията на София. Не, не означава това. Означава, че ще има пари и за централната част, и за периферията. По отношение на замърсяването на въздуха – източниците са транспорт, отопление и индустрия и външни. 1/4 от общото замърсяване идва от Перник“, каза Трайков.

Той коментира също заявката на кандидата за кмет Васил Терзиев „Мария Луиза“ да стане пешеходна зона: „Когато се прави нещо, от което ще имат полза повече граждани на София, не може да стане за сметка на хората, които живеят там“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here