Ким Чен-ун на посещение в руски заводи на отбранителната промишленост

0
25

 

Севернокорейският лидер нарече отношенията с Русия основен приоритет и обеща пълна подкрепа за президента Владимир Путин и правителството му

 

Ким Чен-ун пристигна с влак в град Комсомолск на Амур, съобщи кореспондент на ТАСС, като уточни, че севернокорейският лидер се е отправил към самолетостроителния завод в града.

Ким е бил посрещнат на жп гарата в града с червен килим от губернатора на Хабаровския край и други официални лица. След това той се е отправил към авиационния завод „Юрий Гагарин“, в който се произвеждат най-модерните руски изтребители Су-35 и Су-57, а също граждански самолети.

Ким Чен-ун е в Русия по покана на руския президент Владимир Путин. На 13 септември на космодрума „Восточний“ се състояха преговори между двамата – както с участието на делегации, така и на четири очи.

Русия е първата държава, която Ким посещава от началото на пандемията от ковид. Предишната му визита в страната беше през април 2019 г. Тогава двамата с Путин разговаряха във Владивосток и това беше първата им среща.

При сегашното си посещение Ким Чен-ун нарече отношенията с Русия основен приоритет и обеща пълна подкрепа за президента Владимир Путин и правителството му. Преди срещата на четири очи севернокорейският лидер заяви, че страната му оказва пълна и безусловна подкрепа за „свещената война“, която Русия води за защита на интересите си в областта на сигурността. Двете страни се споразумяха за по-нататъшно укрепване на стратегическото и тактическото сътрудничество пред „военните заплахи, провокациите и тиранията на империалистите“. Ким покани руския президент да посети Северна Корея и той прие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза вчера, че официалната част от държавното посещение на Ким Чен-ун е приключила и се очаква той да посети заводи на отбранителната промишленост и други предприятия в Комсомолск на Амур, а също да разгледа руския Тихоокеански флот във Владивосток, предава БТА.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here