Президентът Радев: Наша обща задача е да работим за повишаване на качеството на образованието и превръщането му в истински национален стратегически приоритет

0
38

 

Държавният глава връчи плакет „Свети Кирил и Методий“ на училището в село Кочан, където присъства на откриването на учебната година

 

50 години от създаването си чества училище „Христо Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча. Гост на тържеството за откриването на новата учебна година беше президентът Румен Радев, който връчи на директора на училището плакет „Свети Кирил и Методий“.

Президентът Румен Радев заяви, че неслучайно е приел поканата на директора на училището в село Кочан да присъства на откриването на новата учебна година и да почете рождения ден на учебното заведение, съобщава БНР.

Радев изтъкна основната причина за своята визита: „Години наред вашето училище даде знание и възпита в родолюбие хиляди ученици, утвърди се като пазител на българщината, защото онова поколение на първото ръководство на господин Димов, на първия випуск, на всички от това поколение, които доказаха, че пред жаждата за знание и волята за успех няма преграда“.

По-късно Румен Радев написа във фейсбук страницата си:

Днес цяла България се оглася от първия училищен звънец и нашите деца прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на познанието.

В храма на знанието за всички български деца, независимо къде се намират, трябва да има равни възможности да разгърнат своя талант и да намират реализация. Наша обща задача е да работим за повишаване на качеството на образованието и превръщането му в истински национален стратегически приоритет, за да растат нашите деца като просветени и достойни граждани на Родината.

Поздравявам учениците, техните родители и всички учители в България с откриването на новата учебна година и им пожелавам здраве и успех в тяхната високоблагородна мисия.

За мен бе чест да бъда гост на първия учебен ден в Средно училище „Христо Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча, което днес отбелязва своята 50-а годишнина. Българското училище съхранява и развива здравата връзка между поколенията и ни обединява около нашите ценности и традиции.

Президентът Румен Радев откри новата учебна година в село Кочан - Новини

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here