ГЕРБ и днес не обяви кандидата си за кмет на София

0
24

 

В името на „сглобката“ ли Борисов още няма кандидат за кмет на София?

 

ГЕРБ-СДС внесоха документите за регистрация на местната коалиция за изборите в София в общинската избирателна комисия. Очакваше се логично днес да обявят и кандидата си за кмет на София – хем е празникът на столицата, хем отмина и ретроградният Меркурий, с когото се съобразява Бойко Борисов.

Вместо очакваното име обаче, днес да пореден път се отложи обявяването му. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев каза единствено, че е „отговорен, подготвен и сериозен с опита си“ и щял да се явява на дебати, когато трябва.

Логично възниква въпросът: Отказва ли се Борисов и от Столична община, само и само да запази „сглобката“? А не е ли договорено и това още тогава в Самоковския манастир?

Абдикирането от даден пост няма да е за първи път в политическото му битие, с цел да запази нещо по-генерално като властови механизъм или по-изгодно за политическото му оцеляване. Нека си припомним, че не случайно издигаше като кандидати за президенти две безспорно неподходящи фигури – Цецка Цачева и Анастас Герджиков.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here