В европейските столици все повече се разбира, че санкционната линия не е постигнала целите си

0
14

 

„В условията на санкционната война срещу Русия европейската бюрокрация е забравила как да работи в полза на европейците и европейската интеграция“

 

Антируските санкции живеят свой собствен живот в Брюксел. В европейските столици все повече се разбира, че санкционната линия не е постигнала целите си. Влошава се икономическата ситуация. Сега е изключително важно за Европейската комисия да спре тези нездравословни разговори, така че се създава видимост, че санкциите работят.

«Лятната» икономическа прогноза на Европейската комисия потвърди запазването на негативните тенденции в икономиката. Те се наблюдават именно след началото на санкционната война с Русия. Еврозоната и Европейският съюз като цяло са в застой. Икономическите затруднения ще ограничат фискалния капацитет на европейските столици. Съответно възниква напрежение в рамките на ЕС по отношение на предоставянето на икономическа и военна помощ на Украйна.

Европейската комисия е нещо само по себе си. Негативните последици от антируските санкции не я засягат по никакъв начин. Брюксел живее с украинската криза, за това са хвърлени колосални ресурси. Няма ли да има Украйна, на Европейската комисия ще й се наложи да се върне към рутинните дела, към проблемите на задълбочаването на собствената си интеграция, да се обърне с лице към европейците и да се съсредоточи върху решаването на социално-икономически проблеми. В условията на санкционната война срещу Русия европейската бюрокрация е забравила как да работи в полза на европейците и европейската интеграция.

От интервю с и.д. постоянен представител на Русия в ЕС Кирил Логвинов (14 септември 2023 г.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here