Борисов за протестите: Вчера седнаха да преговарят, днес няма задръствания в София. Денков има пълната ни подкрепа

0
36

 

„ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя“, допълни още лидерът на формацията

„Вчера се чух с премиера Денков, запозна ме с това как вървят преговорите. Има пълната ни подкрепа, ако трябват законови промени. Искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, за което от началото ги моля, е да седнат да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София. Надявам се това нещо да го решим в парламента“, коментира Бойко Борисов в кулоарите на парламента, цитиран от novini.bg.

Той уточни, че няма информация Делян Пеевски да е участвал в преговорите със зърнопроизводителите.

По-рано Христо Иванов заяви, че предстои конституционните промени да бъдат разгледани на първо четене още на 6-ти октомври, като се очаква около 6-7 декември промените да бъдат гласувани на второ и трето четене.

Таймингът е такъв. На първо четене да мине на 6 октомври. До декември трябва да свършим. Това е изключително важно, коментира Борисов.

Борисов отново коментира кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. „Вчера една баба ми се обади и каза “Айде бе кажи го тоя кандидат за кмет“. ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя“, допълни още той.

Може да го наричаме сглобка, може да го наричаме некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС. Сглобка е грозна дума, към тази некоалиция се прибавиха и колегите от ДПС за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. Затова осъзнато решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с възприетата дума “коалицията” от 30 години, нека го наричат с нови думи, каза още лидерът на ГЕРБ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here