Земеделските производители обявиха край на протеста си

0
32

 

Протестът на земеделските производители се прекратява. Това беше обявено от протестиращите край Долни Богров. Предстои среща на Инициативния комитет в Министерския съвет в 15:30 часа днес. Земеделците настояват за прецизиране на два срока в споразумението с правителството, за да го подпишат.

БТА припомня, че по-рано днес в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът акад. Николай Денков заяви, че правителството е показало как ще продължи да работи и занапред – „като поема конкретни ангажименти, които може да изпълни, и търси най-добрите решения на проблемите чрез преговори“. По думите му поетите от кабинета ангажименти предстои да бъдат оформени като конкретни документи, които ще бъдат подписани от представители на правителството, за да е ясно кой ще ги реализира.

Денков съобщи и че още на днешното правителствено заседание кабинетът осигурява допълнителни 63 млн. лева за земеделските производители. Процедурите ще бъдат ускорени, така че средствата да стигнат до тях във възможно най-кратки срокове. Работи се и по темата за слънчогледа от Украйна, чийто внос ще бъде разрешен едва след уточняване на квота за България.

Земеделците протестираха два дни – в понеделник в 40 важни пътни точки в страната, а вчера струпаха земеделска техника край Долни Богров. Вчера техни представители преговаряха следобед с правителството и се разбраха по исканията, които имат. Късно вечерта стана известно, че остават в протестна готовност до подписване на споразумението.

Източник: БТА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here